Debat crisismaatregelen

Door remunj op donderdag 26 maart 2009 16:58 - Reacties (7)
Categorie: Mens & Maatschappij, Views: 3.483

Citaten

"We zitten hier voor Piet Snot. Ik blijf hier niet zitten als een circuspaard. Als wij ons als parlement serieus nemen, stappen we op bij dit debat. De kern van het debat is dat je als oppositie ook invloed kunt uitoefenen. Als van tevoren gezegd wordt dat daar bijster weinig kans voor is, dan zijn we hier een Noord-Koreaans parlement."

Dat zei een woedende PVV-leider Geert Wilders donderdag nadat hij uit het Tweede-Kamerdebat over het crisispakket was gelopen. Wilders is kwaad omdat CDA-fractievoorzitter Pieter van Geel had aangegeven dat wat hem betreft de ruimte voor de Kamer om nog iets te veranderen aan het crisispakket ,,buitengewoon beperkt'' is.

Wilders noemde die opmerkingen ,,een schande'' en liep uit protest met zijn hele fractie uit het debat. Een deel van de Kamer roffelde instemmend op de bankjes. Rita Verdonk zei dat ze het besluit van Wilders kan voorstellen. ,,Er is hier sprake van achterkamertjespolitiek." GroenLinks-leider Femke Halsema veroordeelde het vertrek. ,,Een democraat loopt nooit weg uit een democratisch debat.''

Wilders zei dat ieder Kamerlid dat blijft zitten bij het debat zich laat inpakken. ,,We worden in ons hemd gezet. De oppositie wordt monddood gemaakt. Het is een schande en ik werk er niet aan mee.'' Hij kondigde aan dat hij op zijn website zal zetten wat hij in het debat had willen zeggen.

Verder geeft Femke Halsema aan dat het onbegrijpelijk is dat Agnes Jongerius wel de ruimte krijgt om haar stempel op de crisismaatregelen, waar de oppositie "niet eens wordt gehoord."

Mijn mening

De reactie van Femke Halsema vind ik zelf geheel onzinnig. Omdat als je een democratisch debat hebt, je zelf ook nog wat mag beslissen.

Verder geeft Femke Halsema Geert Wilders dus wel gelijk, mede door haar uitspraak dat oppositie nieets wordt gehoord.

Pieter van Geel had aan gegeven dat de ruimte om iets te veranderen ""buitengewoon beperkt is". Daaraan denkend kun je stellen dat je minimaal iets kunt veranderen.

Ik wil niet zeggen dat je alles moet kunnen veranderen, je moet zelf ook deels toegeven aan de maatregelen. Maar er moet natuurlijk ook genoeg ruimte zijn om iets te veranderen.

Verder kijkend naar het debat, kan ik misschien wel stellen dat Geert Wilders te vroeg uit het debat is gestapt.

Op mijn site ga ik nog verder in over het betoog dat Geert Wilders wilde houden in de Tweede Kamer.

Volgende: Van Baalen: 'Sancties tegen Irak bij executies homo's' 04-'09 Van Baalen: 'Sancties tegen Irak bij executies homo's'
Volgende: Swentiboldmars Deel 3 02-'09 Swentiboldmars Deel 3

Reacties


Door Tweakers user Typnix, donderdag 26 maart 2009 18:17

Hij gaat weer kort door de bocht.

Ja, JSF is niet nodig. Maar die 80 miljard was en is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat "Jan Modaal" nog wel z'n geld houd.

En als de banken waren gevallen, wat dan? Wat hij dan gedaan?

Door Tweakers user M@rijn, donderdag 26 maart 2009 18:46

Wilders moest weer zonodig ff in de picture komen. Vandaar dat hij weg liep, gewoon voor PR. Waarom?
Omdat je hem alleen maar op bevolkingsgroepen hoort bashen maar niets van hem hoort tijdens de 'crisis'. Financiele zaken zijn blijkbaar nog te moeilijk.

Door Tweakers user MAZZA, donderdag 26 maart 2009 19:11

Had Wilders eens de kans om inhoudelijk op een belangrijke zaak in te gaan, rent 'ie de kamer uit. Figures...

Door Tweakers user Jejking, donderdag 26 maart 2009 20:09

Waar is mijn post gebleven die ik hier neer had gezet? :?

Door Tweakers user _Eend_, donderdag 26 maart 2009 20:26

Wilders is al sinds zijn Britse avontuur al niet meer voorpagina nieuws, dus haalt hij deze "stunt" uit. Jammer, want ondanks dat ik niet snel op hem of Verdonk zal gaan stemmen had hij hier wel een punt. Dat betoog had hij zelf in de kamer moeten houden, hoe kun je zo'n partij nou serieus nemen als ze bij problemen de Tweede Kamer uit stormen?

Door Tweakers user Jejking, vrijdag 27 maart 2009 10:55

De reactie van Wilders, aldus de site van de PVV:
De tekst die Geert Wilders zou hebben uitgesproken (Bron: PVV.)

Eindelijk, eindelijk, eindelijk, heeft het kabinet haar keuteltje gelegd. We hebben er lang op gewacht. Het persen leek eeuwen te duren. Eerst allerlei lijstjes en luchtballonnetjes. Daarna lange sessies in het Torentje en het Catshuis. Toen de banken gered moesten worden is er snel 80 miljard beschikbaar, maar als de burger moet worden geholpen, als Jan Modaal aan de beurt is, blijkt dit kabinet opeens een treuzel-kabinet. Maar goed, het kabinet van uitstel en afstel heeft dan toch iets geproduceerd. Ik zou zeggen: een aanfluiting.

Na het losbarsten van de krediet-crisis kwam er geen actie. Toen de Amerikaanse financiŽle wereld op haar grondvesten schudde, kwam het kabinet nog met een feestbegroting. Het kon niet op. Terwijl de hele Westerse wereld de schuilkelder inging, trokken Balkenende en Bos nog eens een boerenkiel aan. Met de confetti in het haar kondigde zij nieuwe feest-subsidies aan. Elke linkse hobby kwam aan de beurt. De ontwikkelingshulp weer verder omhoog, nog meer geld naar Brussel, de peperdure massa-immigratie weer verder opgevoerd, de klimaat-gekte nog meer gesubsidieerd, geen actiegroep vergeten, de staatsomroep gespekt, multiculti-wonderland weer verder in de prijzen, gratis roetfilters uitgedeeld, overal windmolens neergezet en de vliegtaks ingevoerd. De Postcode-kanjer viel op de complete grachtengordel met onbeperkt geld voor subsidie-kunstenaars die schilderijen maken die je je ergste vijand nog niet toewenst.

De voornaamste knuffel-groep van links Nederland wordt uiteraard niet vergeten. Allochtonen, oeps – daar ga ik weer, sorry voorzitter, ik bedoel uiteraard: Nieuwe Nederlanders, willen niet naar de inburgeringcursussen, de klassen staan leeg. En dus is besloten die cursussen maar helemaal gratis te maken. Kosten: een half miljard. Wie niet horen wil, moet maar gratis.

Dit kabinet breekt record na record. Op het gebied van de massa-immigratie wel te verstaan. Vorig jaar maar liefst 140.000 nieuwkomers, een stad zo groot als Amersfoort! En ook de stroom asielzoekers is weer volledig gemaximaliseerd. Iedereen moet naar Nederland komen, iedereen moet een uitkering krijgen zodat iedereen PvdA gaat stemmen.

Met het miljardenverslindende generaal pardon en de bodemloze put die ‘Vogelaar-wijken’ heet neemt de schade voor Nederland met de dag toe. En natuurlijk staan overal de vetgesubsidieerde tolken klaar om de nieuwe eisen van de kolonisten te vertalen in de taal die zij niet willen spreken, het Nederlands. Uiteraard gratis. Voorzitter, daar gaat het geld van de hardwerkende Nederlander naar toe. Naar het failliete project van de multiculturele samenleving – dat ons al minstens 100 miljard euro heeft gekost. Daarom moeten we straks tot ons 67e doorwerken, daarom gaat straks de zorgtoeslag omlaag, daarom zijn de belastingen zo idioot hoog, daarom zitten onze ouderen de hele dag in een luier, daarom is er veel te weinig geld voor onze verzorgingstehuizen en ziekenhuizen. Henk en Ria betalen voor Ali en Fatima.

Toen ook in Europa de krediet-ramp zich aftekende bleef het nog lang stil in het Torentje. Heel Europa nam maatregelen, maar Balkenende/Bos bleef maar naar de schoenen kijken. Nog een koekje, Wouter? Nog een bokkepootje, JP? Elk land ondernam actie. Maar alleen premier Balkenende zat vorige week bij de Europese Raad nog met lege handen. Natuurlijk stond er in de hoek wel een collectebus. En dus gooide hij samen met zijn Europese vrienden instinctief vijftig miljard euro richting Oost-Europa. Dat is natuurlijk weer complete waanzin. Het probleem is niet gebrek aan koopkracht in RoemeniŽ, maar gebrek aan koopkracht in Nederland. Niet de consument in Boekarest moeten geholpen worden maar de consument in Rotterdam en de rest van Nederland.

Nu is er dan iets. Toen we het resultaat zagen, dacht mijn fractie aan Doe Maar en neuriede “Is dit alles?” Sterker nog, voorzitter: “Is dit alles dat er is?” Want, waar zijn ze, die maatregelen om Nederland er weer bovenop te helpen, die de consument weer vertrouwen brengt? Hare Majesteit Jongerius de eerste, onze polder-prinses, gaf misschien haar Koninklijke zegen, maar de gewone burger niet.

Ja, voorzitter, dit kabinet doet veel “leuke dingen voor linkse mensen”. Dat de rekening ook nog betaald moet worden – dat is minder belangrijk. Dat is voor een volgend kabinet, niet BalkendendeBos. Maar als straks het feestje voorbij is, en alle feestneuzen in de hoek liggen, de peuken uitgedrukt in de vloerbedekking en de bierflesjes ondersteboven in het bad, dan is het aan de volgende generatie om de rekening van de linkse luchtkastelen te betalen. Maar er is 1 schrale troost. Nederland heeft dan wel zogenaamd ‘het klimaat’ gered op de Noordpool. Leuk voor de ijsberen, jammer voor de volgende generatie Nederlanders.

Voorzitter, was de krediet-crisis de wekker die het kabinet wakker maakte? De wake-up call die eindelijk eens actie betekent? Niets van dat alles. Nederland krijgt lijdzaamheid, waar het schreeuwt om leiderschap. Waarom worden de harde keuzes niet gemaakt, waarom wordt geen afscheid genomen van de failliete idealen uit de jaren zestig? Waarom wordt niet gehakt in de linkse hobby’s die veel geld kosten en waar niemand beter van wordt, behalve subsidie-slurpers en de linkse grachtengordel?

Wat nu gebeurt is ernstig. Er is niet alleen sprake van snel oplopende werkloosheid, maar ook van zeer zware vraaguitval. We geven te weinig uit. Mensen moeten weer meer geld in de portemonnee krijgen zodat ze meer gaan uitgeven. Onze economie op apengapen schreeuwt om die nieuwe zuurstof. Dat kan: door de belastingen te verlagen en flink ook. Hard ingrijpen in de uitgaven van de staat betekent dat burgers meer kunnen besteden. Maar dat vraagt wel om de harde keuzes die nu nodig zijn. Niet uitstellen, niet wachten tot 2011 (zoals dit kabinet wil), maar nu verantwoordelijkheid nemen.

Daarom: nu snijden. Er kan makkelijk 20 miljard worden bespaard. Niet door het weg te halen bij ouderen of zieken, maar uit het linkse hobby-hok. De PVV wil miljarden onmiddellijk teruggeven aan de burger. Dat is pas goed voor de koopkracht en dus voor de economie. Maar de Partij voor de Vrijheid neemt ook zijn verantwoordelijkheid voor later. In tegenstelling tot het kabinet dat de rekening pas op zijn vroegst in 2011 wil betalen, zeggen wij: nu kiezen, nu handelen. Daarom laat de PVV besteden wij de helft van de besparingen aan het terugdringen van het tekort.

Daarnaast kiest de PVV voor 2009 voor een eenmalige impuls. Snel een krachtsinjectie voor onze economie. Een cheque van 400 euro voor elke Nederlander, betaald uit het beŽindigen van de missie in Afghanistan, het uitstellen van het bestellen van nieuwe vliegtuigen en het niet saneren van de schulden van de pina-colada-maffia op de Antillen. Maar helaas. Dit kabinet zet niet de tering naar nering, maar zegt: “belastingbetaler, krijg de tering”.

Het kabinet snijdt niet alleen te laat, het snijdt ook nog eens in het verkeerde vlees. De gevolgen zijn voor de burger. De burger wordt straks gepakt op de zorgtoeslag en mag waarschijnlijk ook tot zijn 67e doorwerken voordat hij AOW krijgt. De burger draait op voor de fouten van zakkenvullende en bonus-incasserende bankiers.

Voorzitter, wanneer steekt Wouter Bos zijn hand eens in eigen djellaba? Wanneer gaat hij eens onkruid wieden in de eigen, linkse tuin? De VPRO en Milieudefensie kunnen blijven cashen. En wie zal zich er over verbazen dat de socialisten op hun partijcongres zeggen: geen cent bezuinigen op de ontwikkelingshulp. Geen wonder als de PvdA wordt geleid door iemand zelf afkomstig uit de ontwikkelingshulp-lobby. Iemand die geen bodemloze put kan zien zonder er een subsidieproject in te gooien. Het is voor een betere wereld, dus het dondert niet wat het kost. Hoeveel van ons belastinggeld heeft zij al weg zitten ploumen? Hoeveel Afrikaanse dictators hebben hun Zwitserse buitenhuis niet te danken aan dit soort naÔeve wereldverbeteraars met een gat in hun hand? Of liever gezegd, met een gat in de hand van de belastingbetaler.

Dus fors lagere belastingen om de economie weer op gang te krijgen. Betaal deze belastingverlaging door te snijden in al die verschrikkelijke linkse hobby’s. Dit kabinet droomt nog steeds de zoete dromen van de linkse kerk. De sixties zijn nog lang niet voorbij. Voor Jan-Peter en Wouter gaat Woodstock nog jaren duren.

Maar, voorzitter, zelfs in het hoofdkwartier van de Partij van de Arbeid (uiteraard gevestigd in de Amsterdamse grachtengordel) moeten ze soms toch denken dat het zo echt niet langer kan. Dat er ondertussen een nieuwe wind waait door Nederland. Een wind van hoop en optimisme. Een wind van verlangen naar een beter Nederland. Een wind van een nieuwe lente. Een Nederland waar steeds meer mensen vinden dat het Kabinet nu de maatregelen moet nemen waar ons land nu om vraagt.

Ik zou zeggen: stop met de Vogelaarwijken en de kunst- en milieusubsidies. Stop met de klimaat-waanzin en de gratis inburgeringcursussen. Stop met de massa-immigratie en voer het rekeningrijden niet in. Stop met de missie in Afghanistan en het binnenlaten van honderdduizenden Polen, Bulgaren en Roemenen. Laat die JSF het rambam krijgen, draai onmiddellijk het generaal pardon terug en snij in die linkse staatsomroep. Stop met de ontwikkelingshulp en de miljardenstroom richting Brussel. En pak de bobo’s aan die de baas zijn van de provincies, de commissarissen van de Koningin die bijbanen verzamelen alsof het voetbalplaatjes van Albert Heijn zijn, en ondertussen smijten met ons geld. En doe ook eens dit. Draai nou gewoon dit telefoonnummer. (Schrijft u maar even mee.) Heeft u een pen? 00-58 (212) 806 31.11. Nog een keer: 00-58 (212) 806 31.11. Heeft u dat? Dat is het telefoonnummer van het paleis van president Chavez in Venezuela. Hij wil de Antillen graag hebben en wij willen er graag van af. Ik zou zeggen: maak een goeie deal met hem. Strik er om heen en weg er mee.

Al die maatregelen bij elkaar leveren vele, vele miljarden euro’s op. Geld voor een cheque van 400 euro in 2009 voor alle volwassen Nederlanders. Geld voor een enorme structurele verlaging van de tweede schijf van de loon- en inkomstenbelasting vanaf 2010 en geld voor het terugdringen van het tekort. Zo kunnen we onze kinderen en kleinkinderen ontzien en zo kunnen we afblijven van de AOW en zorgtoeslag, afblijven van onze ouderen - de mensen die Nederland hebben opgebouwd na de oorlog. Onze helden.

Voorzitter. Nederlands geld moet weer in Nederlandse handen, geld waar nu zo’n behoefte aan is in de gezinnen. Behoefte is er ook aan daadkracht, leiderschap, hoop en optimisme, aan het geluid van een sterk Nederland dat zelfbewust en krachtig deze storm doorstaat. Een Nederland dat zegt: geef ons een uitdaging en we gaan hem te lijf. Laat dat Nederland nu spreken. Daarom: snel verkiezingen. Tijd voor de burger om te spreken. Tijd voor de kiezer om te stemmen. Tijd voor dit kabinet om op te stappen.
Bron: http://www.pvv.nl/index.p...ask=view&id=1850&Itemid=1

Door Tweakers user EnzoMatrix, vrijdag 27 maart 2009 13:47

Het voorstel wat de VVD aandraagt word wel gewoon besproken. Dat iemand zegt dat er sprake is van beperkte ruimte betekend in geen enkele taal "geen ruimte". Als je daarnaast als volksvertegenwoordiger gekozen bent, moet je die titel eren en de mensen vertegenwoordigen. Wilders heeft nu de lachers op zijn hand, maar heeft werkelijk nog niks constructiefs aangedragen. Hij kan alleen maar mopperen en boos met zn voeten stampen omdat ie niet gehoord word. Ja vind je het gek? Hij gaat ieder debat uit de weg.

Omdat hij bang is dat zijn betoog in de kamer geen gehoor vind loopt hij weg en zet hij zijn betoog online. Zonder reacties daarop van de kamer, kunnen de aanhangers van Wilders smullen van alle one liners die er in staan.

De politiek is niet gebouwd op one liners, echt niet. Hij kan mooi praten die Wilders, maar zorg nou eerst maar eens dat je de zetels kan vullen. Ik zie het nog gebeuren dat als de beste man inderdaad richting 26 zetels gaat, dat hij dan klusjesmannen moet inzetten die geen kaas hebben gegeten van de politiek.

En ik heb je reactie gelezen op jou website. Hoezo stonden ze paraat toen de banken ten onder gingen? Wat zou je dan graag zien? dat de instanties die ons geld beheren ophielden te bestaan? nee natuurlijk niet. het in rook laten opgaan van die instanties had de staat nog veel meer geld gekost.

en de rekening word nu ook betaald, en niet over 2 jaar. Je vergeet enkele basis principes. In tijden van crisis is de regering een belangrijke werkgever en geldschieter. Als er nu al direct werd bezuinigd werd het gat waar we inzitten alleen maar groter.

Reageren is niet meer mogelijk