Debat crisismaatregelen

Door remunj op donderdag 26 maart 2009 16:58 - Reacties (7)
Categorie: Mens & Maatschappij, Views: 3.483

Citaten

"We zitten hier voor Piet Snot. Ik blijf hier niet zitten als een circuspaard. Als wij ons als parlement serieus nemen, stappen we op bij dit debat. De kern van het debat is dat je als oppositie ook invloed kunt uitoefenen. Als van tevoren gezegd wordt dat daar bijster weinig kans voor is, dan zijn we hier een Noord-Koreaans parlement."

Dat zei een woedende PVV-leider Geert Wilders donderdag nadat hij uit het Tweede-Kamerdebat over het crisispakket was gelopen. Wilders is kwaad omdat CDA-fractievoorzitter Pieter van Geel had aangegeven dat wat hem betreft de ruimte voor de Kamer om nog iets te veranderen aan het crisispakket ,,buitengewoon beperkt'' is.

Wilders noemde die opmerkingen ,,een schande'' en liep uit protest met zijn hele fractie uit het debat. Een deel van de Kamer roffelde instemmend op de bankjes. Rita Verdonk zei dat ze het besluit van Wilders kan voorstellen. ,,Er is hier sprake van achterkamertjespolitiek." GroenLinks-leider Femke Halsema veroordeelde het vertrek. ,,Een democraat loopt nooit weg uit een democratisch debat.''

Wilders zei dat ieder Kamerlid dat blijft zitten bij het debat zich laat inpakken. ,,We worden in ons hemd gezet. De oppositie wordt monddood gemaakt. Het is een schande en ik werk er niet aan mee.'' Hij kondigde aan dat hij op zijn website zal zetten wat hij in het debat had willen zeggen.

Verder geeft Femke Halsema aan dat het onbegrijpelijk is dat Agnes Jongerius wel de ruimte krijgt om haar stempel op de crisismaatregelen, waar de oppositie "niet eens wordt gehoord."

Mijn mening

De reactie van Femke Halsema vind ik zelf geheel onzinnig. Omdat als je een democratisch debat hebt, je zelf ook nog wat mag beslissen.

Verder geeft Femke Halsema Geert Wilders dus wel gelijk, mede door haar uitspraak dat oppositie nieets wordt gehoord.

Pieter van Geel had aan gegeven dat de ruimte om iets te veranderen ""buitengewoon beperkt is". Daaraan denkend kun je stellen dat je minimaal iets kunt veranderen.

Ik wil niet zeggen dat je alles moet kunnen veranderen, je moet zelf ook deels toegeven aan de maatregelen. Maar er moet natuurlijk ook genoeg ruimte zijn om iets te veranderen.

Verder kijkend naar het debat, kan ik misschien wel stellen dat Geert Wilders te vroeg uit het debat is gestapt.

Op mijn site ga ik nog verder in over het betoog dat Geert Wilders wilde houden in de Tweede Kamer.

2008 ten einde

Door remunj op dinsdag 30 december 2008 17:35 - Reacties (4)
Categorie: Mens & Maatschappij, Views: 2.979

Nog een kleine 30 uur en 2008 is ten einde.

Ik ga nu een korte samenvatting geven wat 2008 mij bracht:

2008 bracht mij

-Een site van KV Limburgia
-Mijn eigen site www.kevinwolter.nl
-Veel game plezier
-Een nieuwe computer :D:D
-Deelname aan de Jubileum-commissie van de Limburgse Kruisboog Bond
-Geweldige feestjes
-Geweldige stages

Verplichte donorregistratie?

Door remunj op vrijdag 17 oktober 2008 23:43 - Reacties (31)
Categorie: Mens & Maatschappij, Views: 6.511

Vandaag zag ik op de Duitse RTL een reportage over een 12-jarig meisje. Ze was al vanaf haar tiende aan het wachten op een donorlever. Op haar tweede had ze ook al een donorlever gekregen.

De eerste beschikbare donorlever konden ze, om medische redenen, niet gebruiken. En alweer werd ze op de wachtlijst geplaatst. Na nog eens vier maanden te hebben gewacht, kreeg ze eindelijk een donorlever die geschikt was. Mits deze niet door haar lichaam werd afgestoten.

Tijdens de operatie zaten haar ouders in spanning af te wachten. Want tijdens de operatie kan er natuurlijk ook het een en ander verkeerd gaan. Na de operatie bestaat de kans ook nog steeds dat haar lichaam de donorlever nog afstoot.

De laatste tijd is er veel te doen over donoren. Mede door de Donorshow van BNN, werd dit gespreksstof. De pers over de hele wereld was niet over te spreken dat er in een Tv-show een donornier werd weggeven. Dat laatste gebeurde niet.

BNN had een statement, er moesten donoren komen. Zelfs de politiek is er nog steeds over bezig, ze willen zelfs iedereen als donor aanmerken. Tenzij jezelf aangeeft dit niet te willen. Maar ook dit gaat niet door. Daardoor blijven de wachtlijsten even lang, of worden ze zelfs langer.

Mijn mening is dat er nu eens duidelijkheid moet komen.

Misschien moeten ze mensen maar gaan verplichten om aan te geven, wat er na hun dood met beschikbare organen gedaan moet worden. Iedereen van achttien jaar of ouder moet dit dan aangeven, doen ze dit niet dan moet er mogelijk een boete volgen.

Een andere oplossing kan zijn, dat iedereen als donor wordt aangemerkt. Als ze dit niet willen kunnen ze dit dan persoonlijk aangeven bij de burgerlijke stand van de gemeente.

De familie laten kiezen lijkt mij, niet zo handig. Ze hebben net hun dierbare verloren en zijn dan sneller geneigd om "NEE" te zeggen.