Verdwijn

Door remunj op vrijdag 9 januari 2009 17:03 - Reacties (7)
Categorie: Boeken, Views: 4.464

Samenvatting

Als patholoog-anatoom Maura Isles een lijkenzak openritst, krijgt ze de schrik van haar leven. Het lijk opent de ogen. De nog levende vrouw wordt bliksemsnel naar het ziekenhuis overgebracht. Maar dan verandert wat een dode leek in iets dodelijks. Op koelbloedige wijze vermoordt ze een bewaker en gijzelt enkele personen, onder wie een zwangere patiŽnt: rechercheur Jane Rizzoli. Wie is deze gewelddadige vrouw en wat wil ze? Terwijl de uren van zinderende spanning doortikken, voegt Maura zich bij Jane's echtgenoot, FBI-agent Gabriel Dean. Alleen Jane, in de val met de gewapende vrouw, bezit de sleutel tot het mysterie...

Over de auteur

Het boek is geschreven door Tess Gerritsen. Tess Gerritsen liet een succesvolle praktijk als internist in de steek om zich te concentreren op haar carriŤre als schrijfster. Ze verwierf wereldwijde faam met bestsellers als De chirurg, De leerling, De zondares en Zustermoord.

Mening over het boek

Een super spannend boek, welke je blijft boeien tot de laatste letter. Vanaf het begin vraag je jezelf af wie je kunt vertrouwen, maar je wordt steeds op het verkeerde been gezet.

Pluspunten:

* Mooi verhaal
* Vasthoudend
* Spannend tot de laatste letter

Minpunt:

* Twee verhaallijnen door elkaar

Conclusie

Al met al een heel goed boek, welke je meteen wilt uit lezen.

Score

4,5 van 5

Gegevens boek

Titel: Verdwijn
Origenele Titel: Vanish
Auteur: Tess Gerritsen
Uitgever: The House of Books
ISBN: 978-90-4331-763-7