Van Baalen: 'Sancties tegen Irak bij executies homo's'

Door remunj op zaterdag 4 april 2009 21:23 - Reacties (10)
Categorie: Politiek, Views: 3.640

Van de VVD-site:

Hans van Baalen, Tweede-Kamerlid en lijsttrekker Europa voor de VVD, is geschokt door de aanstaande executies van homo’s in Irak 'vanwege hun anti-islamitische geaardheid'.

Volgens van Baalen moeten Nederland, Europa en de VS Irak duidelijk maken dat doodvonnissen van mensen vanwege hun geaardheid, overtuiging of godsdienst volstrekt onaanvaardbaar zijn. Juist nu Irak uit het stof omhoog kruipt en de strijd tegen het terrorisme succesvol lijkt, mag Irak niet terugvallen op middeleeuwse praktijken. De vrije wereld moet Irak sancties opleggen wanneer homo’s worden geŽxecuteerd. Hij heeft minister Verhagen van Buitenlandse Zaken gevraagd de Iraakse regering direct te benaderen en de Europese Unie in stelling te brengen.

Mijn mening:

Ik ben het helemaal eens met Hans van Baalen, het kan natuurlijk helemaal dat mensen geŽxecuteerd wegens hun geaardheid ůf geloof. Zeker niet nu Irak weer opstaat na de Irak-oorlog. Daarom mag Irak niet terugvallen in de Middeleeuwen.

De regeringsleiders van de Westerse wereld moeten daarom de Irakese leiders hierop aanspreken. Mogelijk kan de Europese Unie ook hierin bemiddelen.

Internationaal verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten:

art. 6: recht op leven
art. 27: rechten voor minderheden